Fûszeres forrócsokoládé
sponsored links
Mindig is álmom volt ilyen forrócsokit készíteni :)
Hozzávalók (2 személy részére): 10 dkg magas kakaótartalmú mogyorós fekete csokoládé, 5 dl tej, 4 teáskanál barna cukor, 2 teáskanál fûszer ( fahéj, szegfûszeg, csillagánizs, gyömbér, kardamom, fekete bors), 1 dl tejszín, 3 teáskanál cukor, 1 maréknyi apró mályvacukor.
Elkészítése: A fûszereket mozsárban törjük össze apróra. A tejszínt a cukorral verjük kemény habbé, tegyük hidegre. A tejhez adjuk hozzá a fûszereket, forraljuk fel, 6 ? 7 percig gyöngyöztessük együtt, vigyázva, hogy ne fusson ki, adjuk hozzá a barna cukrot, végül szûrjük le, tartsuk forrón. A csokoládét gõz fölött olvasszuk meg, kavarjuk hozzá a fûszeres, forró tejet, öntsük csészébe, kanalazzuk a tetejére a tejszínhabot, szórjuk meg az mályvacukorral, azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés: Fûszerként téli ízvilágú teát, vagy forralt borhoz való fûszerkeveréket is használhatunk. Apró mályvacukor híján mi magunk is felszeletelhetünk apróra nagyobb darab mályvacukrot.