Fûszeres, diós csirkefalatok mézes-mustáros joghurttal

2017-07-13

sponsored links

Eljött az a pillanat amikor már nem csak azon agyalok, hogy magunknak mit fõzzek a következõ hétre, hanem Emma menüjét is szertném színesíteni. Még egy-két hét kell azért, mire kipróbálunk már annyi féle zöldséget és gyümölcsöt, hogy variálni tudjam és utána már jöhet a husi is. Tegnap véget vetettünk 6 csirke életének. Híznak már egy hónapja anyuéknál. Teljesen hormon mentes és azt is tudjuk, hogy mit evett. Ennél finomabb és jobb nincs is. Kivettem a mellfilébõl egy szép nagy adagot, felkockáztam és mélyhûtõbe tettem. Most már csak a sorára vár.
A fûszer és a dió még Emmának nem való, viszont mi imádjuk, és a csirkefalatokat is, így ebben a verzióban került az asztalra.









Fûszeres, diós csirkefalatok mézes-mustáros joghurttal
Hozzávalók 4 személyre:


80 dkg csirkemell
bors


a panírozáshoz:
8 evõkanál zsemlemorzsa
6 evõkanál dió
1/2 csokor aprított petrezselyem
2 szál rozmaring levelei
4-5 szál kakukkfû
3 evõkanál teljes kiõrlésû liszt
2 tojás
olaj a sütéshez

a mézes-mustáros joghurtos mártogatóshoz:
4 dl görög joghurt
2 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál majonéz
2 evõkanál citromlé
2 teáskanál méz
só, bors

a körethez:
10 dkg rizs
20 dkg fagyasztott kukorica
20 dkg fagyasztott zöldbab
2 evõkanál vaj


Elkészítés:
A csirkemellet kisebb csíkokra vagy kockákra daraboljuk. A diót a rozmaring és a kakukkfûvel együtt késes robotgépbe tesszük és aprítjuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsához, beleforgatjuk a petrezselymet. A csirkemell kockákat sózzuk, borsozzuk, meghempergetjük lisztbe, felvert tojásba és végül a fûszeres zsemlemorzsába. Forró olajba kisütjük.
A mártogatós alapanyagait kimérjük, jól kikeverjük és tálalásig hûtõbe helyezzük.
A rizst sós vízben megfõzzük. A kukoricát és a zöldbabot vajon megpároljuk, majd a fõtt rizshez adjuk.


Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/07/fusze...

sponsored links

Keres?s