Fûszeres dagadódarabok.....laskával,sült krumplival.
sponsored links
A dagadót nagyon szeretem,mert elegyes hús.Általában tölteni,vagy kiterítve
göngyölni szoktam.Most kis tenyérnyi porcmentes,szép dagadódarabokat ajánlottak.
Sokáig szemezgettünk egymással.... gondolataim kavarogtak,fantáziám beindult...megvettem.
Másik kedvencünk a laskagomba...innentõl kezdve...irány a konyha!!
göngyölni szoktam.Most kis tenyérnyi porcmentes,szép dagadódarabokat ajánlottak.
Sokáig szemezgettünk egymással.... gondolataim kavarogtak,fantáziám beindult...megvettem.
Másik kedvencünk a laskagomba...innentõl kezdve...irány a konyha!!
Hozzávalók:
- 80 dg dagadódarabok
- 60 dg laskagomba
- 80 dg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- sült hús fûszerkeverék
- durva színes bors
- 2 dl-nyi édes-savanyú,csípõs ázsiai mártás
- 1 dl fehérbor
- étolaj
- 1 evõ balzsamecet
- metélõhagyma fûszerkeverék
kérgesítem,majd aláöntöm a bort ,puhára párolom.
Fedõ nélkül pirosra sütöm,az ázsiai szósszal lepirítom.Sûrû,fényes szaftja lesz.
A krumplit hosszú hasábokra vágom--5-6 percig fõzöm,leszûröm,forró olajban kisütöm.
A laskát megmosom,kinyomom a vizet belõle,vastagabb csíkokra vágom.
2 evõ olajon a félbevágott fokhagymát 2 percig pirítom hozzájön a laskagomba..rázogatva
sütöm,sózom,borsozom....kb.5-6 perc alatt készen van.... balzsamecettel megöntözöm.
Tálaláskor a húsra szaftot öntök...szép,fényes lesz...mellé a laska,sült krumpli,
tetejét egy kis metélõvel megszórom. A hús puhasága,ízek .....!!!
Jó étvágyat kívánok...Mari