Fûszeres cukkinis pulykaburger - paleo
sponsored links
Csak hogy megmutassam nem csak édességeken élünk:) Nagyon finom, különben sokszor készítek hasonlót, csak nem szoktam méregetni, mibõl mennyit teszek bele, most megpróbáltam és leírtam, de egész nyugodtan lehet variálni, én is szoktam. Természetesen a családnak sütöttem hozzá hamburgerzsömlét is, nekem elég volt a saláta, a paleo zsömlét inkább most kihagyom. Pulyka helyett lehet csirke vagy setéshús is, nekünk a pulyka vagy pulyka-csirke vegyesen ízlik legjobban ezzel a fûszerezéssel.
Hozzávalók:
60 dkg darált pulykahús
1 közepes cukkini reszelve (kb. 30 dkg)
3 db zöldhagyma apróra vágva
fél kaliforniai paprika apróra vágva
1 tojás
2 ek. aprított menta
2 ek. aprított petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma zúzva
1 tk. õrölt kömény
1 tk. Himalája só
1/2 tk. õrölt bors
1/2 tk. cayenne bors
Minden hozzávalót egy tálba tettem és jól összegyúrtam, a legjobb pár órát pihenni hagyni így a hûtõben, sokkal finomabb lesz. Nedves kézzel lapos pogácsákat formáztam belõle és én sütõben sütöttem meg, zsírral lekent sütõpapíros tepsin, de lehet serpenyõben is vagy grillen szabadtûzön, talán úgy a legfinomabb. A fûszereket ízlés szerint lehet adagolni, variálni.
Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)