Fûszeres csirkecombok burgonya ágyon
sponsored links
Amikor az idõ az úr! Ágyazz meg a csirkecombnak!
Mindenki evett már csirkecombot sütve, burgonyakörettel. Kicsit megbolondítottam az egészet és a gyorsaság valamint helyhiány miatt, most másképpen készítettem el. Újonnan beszerzett sütõedényem segítségével egyszerûen tudtam megvalósítani e remek ételt.
Hozzávalók:
fejenként 1 db csirkecomb
fejenként 3 db közepes burgonya
csirkehús zöldfûszer keverék
ételízesítõ, só és bors
A burgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel és tegyük az edény aljára 3-4 adagban közte fûszerekkel gazdagítva.
Aki jénaiban vagy más edényben sütné az kenje ki egy kis vajjal az edény alját és oldalát.
A csirkecombokat hosszában csontig vágjuk be. Ez azért jó, mert a csont mellett is megsül a hús és a sütés ideje is rövidebb lesz.
Sózzuk és fûszerezzük be a zöldfûszer keverékkel. Rakjuk a burgonya tetejére. Öntsünk 2 dl vizet az edénybe. Fedjük le és mehet is a sütõbe. 200 fokon 40 percig süssük. Ha nem elég ropogós a csirke a fedõt lefedve még 10 percig pirítsuk.
Tálaljuk a szaftos és ízletes húst a puha burgonyakörettel. Jó étvágyat kívánok!
Mindenki evett már csirkecombot sütve, burgonyakörettel. Kicsit megbolondítottam az egészet és a gyorsaság valamint helyhiány miatt, most másképpen készítettem el. Újonnan beszerzett sütõedényem segítségével egyszerûen tudtam megvalósítani e remek ételt.
Hozzávalók:
fejenként 1 db csirkecomb
fejenként 3 db közepes burgonya
csirkehús zöldfûszer keverék
ételízesítõ, só és bors
A burgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel és tegyük az edény aljára 3-4 adagban közte fûszerekkel gazdagítva.
Aki jénaiban vagy más edényben sütné az kenje ki egy kis vajjal az edény alját és oldalát.
A csirkecombokat hosszában csontig vágjuk be. Ez azért jó, mert a csont mellett is megsül a hús és a sütés ideje is rövidebb lesz.
Sózzuk és fûszerezzük be a zöldfûszer keverékkel. Rakjuk a burgonya tetejére. Öntsünk 2 dl vizet az edénybe. Fedjük le és mehet is a sütõbe. 200 fokon 40 percig süssük. Ha nem elég ropogós a csirke a fedõt lefedve még 10 percig pirítsuk.
Tálaljuk a szaftos és ízletes húst a puha burgonyakörettel. Jó étvágyat kívánok!