Fûszeres csirkecombfilé karamellizált édesköménnyel, sült édesburgonyával és salátával
sponsored links
Jó hosszú címe van az ételnek. Ahhoz képest egyszerû elkészíteni, gyors vacsorának is tudom ajánlani. A húshoz elengedhetetlen a sok zöldfûszer a petrezselyem, snidling és ha van akkor metélõfokhagyma (ennek hiányában fokhagymával is el lehet készíteni). A sült édesköményt és édesburgonyát se felejtsétek el mellé tálalni. Úgy kerek az egész.
Hozzávalók (3-4 adaghoz):
Hús:
500 g csirkecombfilé (6-8 darab)
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 csokor metélõfokhagyma
2 ek. dijoni mustár (enyhén csípõs)
1 tk. õrölt pirospaprika
3-4 ek. olívaolaj
só
Édeskömény és édesburgonya:
2 édeskömény
2 édesburgonya
olívaolaj
só
egy kevés õrölt római kömény
Tálaláshoz friss vegyes saláta
A zöldfûszereket apróra vágom és összekeverem az olívaolajjal és mustárral. A combfiléket sózom, rászórom a paprikát. Minden combfilébe kerül 1 teáskanálnyi zöldfûszer keverék. Göngyölöm, majd hõálló tálba / jénaiba teszem. A maradék mustáros-olívás fûszer a tetejére kerül.
Közben a megmosott, meghámozott édesburgonyákat kockázom, az édesköményt szeletekre vágom. Sütõpapírral bélelt jó nagy tepsibe teszem, meglocsolom olajjal, sózom, szórok rá egy kevés római köményt. A hússal együtt sütöm a sütõben.
200 fokos elõmelegített sütõben lefedve sütöm a húst 20-25 percet, majd grillfokozaton rápirítok további 5 percet. Az édeskömény és édesburgonyának a 200 fokon 20-25 perc elég lesz. Akkor van készen, ha az édeskömény széle kissé megpirult.
Friss salátát tálalok a hús és zöldségek mellé.