Fûszeres csirke keleties ízesítéssel
sponsored links
Különleges ízesítésû csirkehús, érdemes kipróbálni. A színe pedig gyönyörû aranysárga.
Fûszeres csirke keleties ízesítéssel
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirke vagy 4 nagy egész csirkecomb, só; a páchoz: 1 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál halszósz, 5 cikk foghagyma, 1 csapott mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy méz, 1/2 mokkáskanál bors, 3 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a pác többi hozzávalójával. A csirkedarabokat enyhén besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba, és hideg helyen hagyjuk állni ammennyit csak tudjuk. Akár több órán át is érdemes. Néhányszor megforgatjuk. Ezután hõálló tálba szedjük át õket, a maradék pácot rálocsoljuk a húsdarabokra, és 200 fokra elõmelegí³tett sütõben elõször lefedve, majd fedõ nélkül par
oljuk-sütjük 45-50 percig. Krumplipürével és tetszés szerinti salátával, savanyúsággal tálaljuk.
Fûszeres csirke keleties ízesítéssel
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirke vagy 4 nagy egész csirkecomb, só; a páchoz: 1 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál halszósz, 5 cikk foghagyma, 1 csapott mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál citromlé, 1 mokkáskanál cukor vagy méz, 1/2 mokkáskanál bors, 3 evõkanál olívaolaj.
Elkészítése: A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a pác többi hozzávalójával. A csirkedarabokat enyhén besózzuk, majd beleforgatjuk a pácba, és hideg helyen hagyjuk állni ammennyit csak tudjuk. Akár több órán át is érdemes. Néhányszor megforgatjuk. Ezután hõálló tálba szedjük át õket, a maradék pácot rálocsoljuk a húsdarabokra, és 200 fokra elõmelegí³tett sütõben elõször lefedve, majd fedõ nélkül par
oljuk-sütjük 45-50 percig. Krumplipürével és tetszés szerinti salátával, savanyúsággal tálaljuk.