Fûszeres, csicseriborsós lepénykenyér

2012-07-04

sponsored links



Ez az elviselhetetlen kánikula kiütött, ha nem lennének itthon a gyerekek nem fõznék semmit. De itthon vannak, ami egyrészt nagyon jó, másrészt viszont ott a kérdés, hogy mit fõzzek. Csakis gyors, viszonylag könnyû ételekben gondolkodom. A héten volt már mindenféle hideg gyümölcsleves, hideg uborkakrémleves, sárgabarackos gombóc, és grillezett csirkemell is.
Ma falafelre gondoltam, azaz csicseriborsó fasírtra, ami pitakenyérbe tömködve a legfinomabb, de még érvényben van a sütõhasználati tilalom. Így aztán készítettem hozzá lepénykenyeret, és ha már kéznél volt a csicseriborsó és a közel-keleti fûszerek, azokból is tettem a tésztájába.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér tönkölyliszt (vagy kenyérliszt)
  • 20 dkg kenyérliszt
  • 2 tk. só
  • 1/2 tk.õrölt római kömény
  • 1/2 tk. õrölt korriander
  • 3 ek. olívaolaj
  • 170 g fõtt csicseriborsó villával összetörve ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/07/fu...

sponsored links

Keres?s