Fûszeres, csicseriborsós lepénykenyér
sponsored links
Ez az elviselhetetlen kánikula kiütött, ha nem lennének itthon a gyerekek nem fõznék semmit. De itthon vannak, ami egyrészt nagyon jó, másrészt viszont ott a kérdés, hogy mit fõzzek. Csakis gyors, viszonylag könnyû ételekben gondolkodom. A héten volt már mindenféle hideg gyümölcsleves, hideg uborkakrémleves, sárgabarackos gombóc, és grillezett csirkemell is.
Ma falafelre gondoltam, azaz csicseriborsó fasírtra, ami pitakenyérbe tömködve a legfinomabb, de még érvényben van a sütõhasználati tilalom. Így aztán készítettem hozzá lepénykenyeret, és ha már kéznél volt a csicseriborsó és a közel-keleti fûszerek, azokból is tettem a tésztájába.
Hozzávalók:
- 30 dkg fehér tönkölyliszt (vagy kenyérliszt)
- 20 dkg kenyérliszt
- 2 tk. só
- 1/2 tk.õrölt római kömény
- 1/2 tk. õrölt korriander
- 3 ek. olívaolaj
- 170 g fõtt csicseriborsó villával összetörve ...