Fûszeres birsalmakompót
sponsored links
Itt az õsz. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy kezd potyogni a birsalma. Hámozni, szeletelni nem a legkönnyebb mutatvány, de megéri pepecselni vele!
Nagyon szeretjük, van is a kertben egy birsalma fánk, igaz, nem a legjobb állapotban, úgyhogy még a gyümölcsöket teljes érésük elõtt le kellett szedni. Kompótként, vagy sütve félérett állapotban is megállja a helyét.
Jut eszembe, sült! A sült birsalma az egyik legegyszerûbb desszert, vagy köret: az almát megmossuk, negyedeljük (héja rajta maradhat) sütõbe tesszük. Mikor majdnem kész, meglocsoljuk kicsi juharsziruppal (ez a titkos összetevõ! :)). Nagyon pikáns ízt fog adni neki, próbáljátok ki!
A kompót sem nehezebb, íme a hozzávalók: ...