Fûszeres birsalmakompót

2011-10-05

sponsored links


Itt az õsz. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy kezd potyogni a birsalma. Hámozni, szeletelni nem a legkönnyebb mutatvány, de megéri pepecselni vele! 

Nagyon szeretjük, van is a kertben egy birsalma fánk, igaz, nem a legjobb állapotban, úgyhogy még a gyümölcsöket teljes érésük elõtt le kellett szedni. Kompótként, vagy sütve félérett állapotban is megállja a helyét. 

Jut eszembe, sült! A sült birsalma az egyik legegyszerûbb desszert, vagy köret: az almát megmossuk, negyedeljük (héja rajta maradhat) sütõbe tesszük. Mikor majdnem kész, meglocsoljuk kicsi juharsziruppal (ez a titkos összetevõ! :)). Nagyon pikáns ízt fog adni neki, próbáljátok ki! 

A kompót sem nehezebb, íme a hozzávalók:  ...

Folytats a blogon ... konyhakobold.blogspot.com/2011/10/fus...

sponsored links

Keres?s