Fûszeres besamelben sült hal
sponsored links
Karácsony közeledtével megnõ itthon a halfogyasztás. :D Nem is baj, mert bár elég sûrûn eszünk halat, azért még lenne kapacitás. Egy szó, mint száz, ha minden nap ennénk, se tudnánk megunni. Ebbõl a szempontból -de csak ebbõl :)- lehet, hogy nem jó helyen lakunk, mert milyen jó lenne már egy kis olasz halászfaluban, vagy mondjuk a horvát tengerparton élni. :D ...na és akkor a lágy északi szellõ becsukta a meséskönyvet... De álmodozni még lehet! ;) Nem is tudom, hogy eddig miért nem készítettem így halat, de az biztos, hogy nagy kedvenc lett. Az ünnepi asztalon is ott a helye. :)
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg friss vagy fagyasztott hal (lehetõleg filé, itt most 2 hekktörzs)
5 dkg vaj
3 ek. sima liszt
5 + 5 dl tej
2 + 2 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított lestyán ...