Fûszeres almaleves
sponsored links
Ma egy finom fûszeres meleg almaleves receptet hoztam nektek.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
50 dkg alma
800 ml víz
5 dkg cukor
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál mézeskalács fûszer keverék
1 csomag tejszín ízû pudingpor
3 dl tej
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, és kockákra vágjuk.
Citromos vízbe tesszük,hogy ne barnuljanak meg.
Egy fazékba kimérjük a vizet,hozzáadjuk a cukrot,a citromlét,és fûszer keveréket.
Felforraljuk és hozzáadjuk az alma darabokat. ( a vízre nincs szükség amiben állt)
Levesszük a gázt alatta és kb. 15 percig fõzzük,addig amíg meg nem puhul az alma.
A tejjel kikeverjük a pudingport és amikor puha az alma hozzáadjuk.
3 -4 percig még fõzzük és ezután kikapcsoljuk alatta a gázt.
Fogyaszthatjuk melegen tejszínhab rózsával,vagy nyáron hidegen vanília fagylalttal kínálva. Bármelyik tálalási módot választjátok ,biztos a siker mert nagyon finom.