Földimogyoróvajas-csokoládés zabkeksz
sponsored links
Ezeket a kekszeket az elmúlt egy hétben kétszer is megsütöttem. Most, hogy ugye újra szoptatok és nem ehetek magas fehérje tartalmú hüvelyeseket, így maradnak a magok, magvajak, amikkel növelni tudom a fehérje bevitelemet, na és ott van az ebben a kekszben szereplõ zabpehely is, ami ráadásul tejserkentõ. Erre mondják, hogy win-win kategória. Na persze éhes is vagyok rendesen, hiába eszem nagy adagokat. Szóval az ilyen édes, kényeztetõ nasik – mint ez a keksz – adják a nap egyik fénypontját.
Most vastagabb kekszeket készítettem, mint szoktam és nagyon figyeltem a sütési idõre is (elõfordul, hogy megégetem a kekszeket, pláne, ha vékonyabbra formázom õket), így finom és inkább puha, mint nagyon ropogós kekszeket kaptam. Nekem nagyon bejön ez az állag, szerintem nehezebb is abbahagyni az evését… nemcsak a puhasága miatt, hanem a finomsága miatt is. Földimogyoróvaj, vanília, zabpehely, csoki cseppek… nyerõ négyest alkotnak! Próbáljátok ki Ti is!
Földimogyoróvajas-csokoládés zabkeksz (vegán)
Hozzávalók:
– 1 bögre és 2 evõkanál sima földimogyoróvaj (házilag is elkészíthetjük)
– 1 bögre zabpehely
– 1 bögre tönköly fehérliszt ...