Földimogyorókrém I.
sponsored links
Lassan egy éve, hogy megismerkedtem a Donum Terrae ?családdal?
Magolajokat és magkrémeket készítenek, forgalmaznak, igazi családi manufaktúra. Gondolom, észrevettétek, milyen sûrûn fõzök szezám- esetleg tökmagolajjal, de egy receptemhez már mákolajat is használtam. Hihetetlen sokat tudnak adni az étel ízéhez. Tökmag- és mandulakrémet többször is használtam, süteményekhez, salátákhoz, sorolhatnám? (vagy simán csak kiskanállal elnassoltam :))
Most megkértek rá (persze több bloggerrel egyetemben), hogy egyik, ajándékba kapott magkrémjükkel készítsünk valami ételt. Ez az én esetemben földimogyoró-krém lett és elõételt kellett alkotnom.
El kell mondanom, hogy maga a krém magában is tökéletes, elfogyott pár kanállal, mire ötletelni kezdtem Természetesen nem volt elég egy, rögtön kétféle finomságot alkottam pár nap különbséggel. Az egyik egy különleges vendégváró, a másikat holnap hozom, egyelõre maradjon titok
Kecskesajtos, aszalt paradicsomos földimogyoró-krémes virágok ropogós paprikával és bacon-nel
Hozzávalók:
1 csomag (500 g) leveles tészta
1 tojás
15 dkg friss kecskesajt
8 db olajban eltett aszalt paradicsom +
4 ek a paradicsom olajából
6 ek Donum Terrae földimogyorókrém
1 csípõs zöldpaprika
7 szelet bacon
A bacont ropogósra sütjük, kihûtjük.
A leveles tésztát (ha kell, felengedjük), enyhén lisztezett deszkán 1 mm-esre nyújtjuk. 4 vagy 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belõle (a körök mérete attól függ, mekkora muffinsütõnk van). 3-3 db kört teszünk egy-egy mélyedésbe, minden kört beillesztés után megkenjük a felvert tojással, virág alakot formázzanak.
180 fokos sütõbe toljuk, aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivesszük, langyosan kihalásszuk a mélyedésekbõl a kosárkákat, kihûtjük.
Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A kecskesajttal, a földimogyoró-krémmel és a paradicsom olajával összekeverjük. Ha túl kemény, még kevés olajjal lazíthatjuk. A krémet kiskanállal a virágok közepére kanalazzuk, benedvesített ujjunkkal kicsit elegyengetjük.
A paprikát szintén apró kockákra szeljük, összekeverjük a bacon-nel, elosztjuk a krém tetején.
Tökmagos kenyér
Ismét itt a medvehagyma!
Tavaszi gyûjtögetés
Lelkiismeret-furdalás nélkül
Magolajokat és magkrémeket készítenek, forgalmaznak, igazi családi manufaktúra. Gondolom, észrevettétek, milyen sûrûn fõzök szezám- esetleg tökmagolajjal, de egy receptemhez már mákolajat is használtam. Hihetetlen sokat tudnak adni az étel ízéhez. Tökmag- és mandulakrémet többször is használtam, süteményekhez, salátákhoz, sorolhatnám? (vagy simán csak kiskanállal elnassoltam :))
Most megkértek rá (persze több bloggerrel egyetemben), hogy egyik, ajándékba kapott magkrémjükkel készítsünk valami ételt. Ez az én esetemben földimogyoró-krém lett és elõételt kellett alkotnom.
El kell mondanom, hogy maga a krém magában is tökéletes, elfogyott pár kanállal, mire ötletelni kezdtem Természetesen nem volt elég egy, rögtön kétféle finomságot alkottam pár nap különbséggel. Az egyik egy különleges vendégváró, a másikat holnap hozom, egyelõre maradjon titok
Kecskesajtos, aszalt paradicsomos földimogyoró-krémes virágok ropogós paprikával és bacon-nel
Hozzávalók:
1 csomag (500 g) leveles tészta
1 tojás
15 dkg friss kecskesajt
8 db olajban eltett aszalt paradicsom +
4 ek a paradicsom olajából
6 ek Donum Terrae földimogyorókrém
1 csípõs zöldpaprika
7 szelet bacon
A bacont ropogósra sütjük, kihûtjük.
A leveles tésztát (ha kell, felengedjük), enyhén lisztezett deszkán 1 mm-esre nyújtjuk. 4 vagy 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belõle (a körök mérete attól függ, mekkora muffinsütõnk van). 3-3 db kört teszünk egy-egy mélyedésbe, minden kört beillesztés után megkenjük a felvert tojással, virág alakot formázzanak.
180 fokos sütõbe toljuk, aranybarnára sütjük. A sütõbõl kivesszük, langyosan kihalásszuk a mélyedésekbõl a kosárkákat, kihûtjük.
Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A kecskesajttal, a földimogyoró-krémmel és a paradicsom olajával összekeverjük. Ha túl kemény, még kevés olajjal lazíthatjuk. A krémet kiskanállal a virágok közepére kanalazzuk, benedvesített ujjunkkal kicsit elegyengetjük.
A paprikát szintén apró kockákra szeljük, összekeverjük a bacon-nel, elosztjuk a krém tetején.
Hasonló bejegyzések:
Tökmagos kenyér
Ismét itt a medvehagyma!
Tavaszi gyûjtögetés
Lelkiismeret-furdalás nélkül