Földimandula tej
sponsored links
FÖLDI MANDULA GUMÓ: | |
---|---|
Zsír | 20-25 gr. |
Ebbõl | |
Omega6 zsírsav | 11 ? 13% |
Olajsav | 70 ? 72% |
Energia | 400 ? 500 Kcal. |
Összes szénhidrát | 45 ? 48 gr. |
Összes cukor | 18 ? 19 gr. |
Fehérje | 5 ? 5,5 gr. |
Keményítõ | 20 ? 25 gr. |
Rost | 24 ? 32 gr. |
nedvesség | 5 ? 7% |
A belinkelt táblázat paramétereibõl is látszik, hogy egy nagyon kedvezõ összetételû gluténmentes és viszonylag alacsony kalória és szénhidrát tartalmú fûféle magjáról van szó. A gluténmentessége miatt az Autoimmun Protokollban is fogyasztható ital!
A PaleoCentrum hántolt földimanduláját használtam életem elsõ mandulatejérnek elkészítésére.
Az elkészítés módja:
- Õröljünk meg 25 dkg földimandulát – a tejkészítésnél a kevésbé összetört darabokat is nyugodtan felhasználhatjuk.
- Tegyünk hozzá 1 fahéj darabot – ez az autentikus megoldás; én 1 ek. õrölt fahéjat tettem az ázó magokhoz.
- Öntsünk az õrleményre 5 dl vizet és hagyjuk a vízben minimum 3 órát, de a legjobb egy éjszakát állni. Az õrlemény megszívja magát vízzel és a fahéj ízével.
- Nekem van Chufamix-em, de kapható a PaleoCentrumnál is!
- Hagyományosan apró lyukú szitával vagy gézzel dolgozzunk!
- Az áztatott magokat nyomjuk át vagy Chufamix-szel, avagy paszírozzuk át szitán vagy gézen keresztül úgy, hogy Öntsünk rá még a 25 dkg mennyiséghez szükséges tovább fél liter vízzel.
- Az ital önmagában édeskés-mandulás ízû, s miután én nem vagyok édes szájú, nekem semmiféle további édesítés nem hiányzik belõle.
- Felhasználható hûtve és melegítve italként, illetve, mint ahogy egy további recepten látható pl. hús fûszeres áztatására is.