Földiepres-vaníliás orgonazselé

2012-05-31

sponsored links


Elviekben szép Magyarországon csak "fóliás" eperrel kivitelezhetõ alkotás, de nekem épp szerencsém volt, orgonavirágzás idején kaptam fél kilónyi friss, illatos epret a napfényes Itáliából. Ennek egy részébõl készült az elõbbi bejegyzés egyébként díjnyertes  rosé borhoz alkotott fogása, a "zöld fûszeres abárolt szalonna rosé boros-balzsamecetes eperrel pirított fonott kalácson". (Ezúton is köszönöm Buday Péter úrnak, hogy a beküldött ételek közül elsõ díjra érdemesnek tartotta az említett elõételt. A kitûnõ borok és az olaj+ecet pakk mellé egy a LARUS étteremben elkölthetõ voucher és Az év rosé bloggere cím is járt, igazán megtisztelõ, ezeket is szívbõl köszönöm. És persze Gabinak még egyszer a boros tanácsadást!)

A zselére visszatérve, Makka receptjét vettem alapul.

A zselésítõs megoldástól még mindig idegenkedek, hiszen ebben tartósítószer is van, de most csak ez volt kéznél, és gyorsan kellett cselekedni, mert az idén az orgona pár nap alatt elvirágzott, a varázsszerek nélküli zseléfõzõ tapasztalataim pedig kb. a nullával egyenlõek.

A recept az Eszter kezdeményezésére született Facebook Befõzünk csoportjának májusi, azaz elsõ hónapjának listájába is bekerül. (A csoportban elvetemült befõzõk 12 hónapos kihíváson vesznek részt, a feladat: minden hónapban legalább egyszer a kamrapolcra helyezni valamit. Szuper ötlet, nem?)

A méréshez 250 ml-es bögrét használtam.

Földiepres-vaníliás orgonazselé

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2012/05/f...

sponsored links

Keres?s