Földieperszósz tejföllel
sponsored links
Búcsú a földiepertõl. Ez az utolsó földiepres bejegyzés a szezonban...talán :)
Olyan érdekes ez a szezon és piac :)
Amikor nálam még virágzott az eper, az ismerõseimnél -akik árulnak a piacon-
Amikor nálam még virágzott az eper, az ismerõseimnél -akik árulnak a piacon-
sem volt még szabadföldi, csak fóliás, nos akkor volt állítólag a szezonja...
Nálam a kertben még mindig van eper, még most is készítek belõle,
Nálam a kertben még mindig van eper, még most is készítek belõle,
de már úgy érzem, mintha a tavalyi hóról írnék...
Persze tudom van korai, meg késõi és örömömre van többször érõ, tehát õszre újra :)
Eperszósz tejföllel
Hozzávalók
kb. 70 dkg eper
házi vaníliáscukor
szegfûszeg, fahéj, kardamom
1 kezeletlen citrom leve és 1-2 szelet belõle héjastól
étkezésikeményítõ (40 g)
víz
víz
tálaláshoz: tejföl
Az epret tisztítottam, majd odaraktam a tûzre másfél szeres vízben.
Fûszereztem, rászórtam a cukrot és fölforraltam.
A kukoricakeményítõt elkevertem kevés hideg vízzel, majd a forró lébõl vettem hozzá,
így is összekevertem, végül az egészet az eperhez öntöttem és pár perc alatt besûrítettem.
Lezártam a tüzet és hagytam kihûlni.
Tálaláskor tejfölt kínáltam hozzá.
Szeretsz játszani?
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....
Kövesd a bejegyzéseket,
hamarosan a Bioenergetic Kft és a Szeretetrehangoltan blog közös játékára invitállak....