Fõétel
sponsored links
A szülinapi vacsorára készült fõételek - kivételesen fotók nélkül. Az az igazság, hogy a fõételek készítésérõl csak hellyel-közzel készültek képek; a végeredményrõl - fõleg a tálalásról - egyáltalán nem. Bocs.
Készült Rakott savanyúkáposztás hús tésztával : két közepes fej apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem két evõkanál zsíron. Hozzáadtam cecei pirosparikát és egy kg darált sertéscombot, paprikát, paradicsomot - vizet azaz pörköltöt készítettem.
Megfõztem negyed kg bio spagettit.
Két tepsit kizsíroztam és a következõk szerint rétegeztem: fõtt spagetti - savanyúkáposzta - tejföl - pörkölthús - tejföl - savanyúkáposzta - tejföl.
200 fokra elõmelegített sütõben addig sütöttem, míg a felsõ tejföl réteg halványbarna színt kapott.
Télen többször szoktam ezt az egytálételt készíteni, a fotót hamarosan bepótolom.
A szokásos pácba beforgattam 12 szelet karaj szeletet, 10 csirkeszárnyat ( a szárnyvég nélkül), egy nagyobbacska, felszeletelt ...