Fõzött tartár és egy kis nyár a fagyasztóból
sponsored links
Nyáron volt szerencsém egy kedves volt kollégától tetemes mennyiségû tököt, cukkinit és csillagtököt kapni. Sokat közülük elkészítettem akkor, volt amit tovább ajándékoztam a családnak, barátoknak, s egy óriási patisszont panírozva eltettünk a mélyhûtõbe. Az "óriási" jelzõ cseppet sem túlzás, ugyanis 3 ebédre elegendõ mennyiséget adott ki.
Aki mostanában olvasta a blogot, az láthatta, hogy kitört rajtam a kétoldali húsundor, ezért most - Múzs legnagyobb bánatára - húsmentesen élünk. Vasárnapra mégis szerettem volna valami "vasárnapit" készíteni, így esett a választás a rántott csillagtökre. Elõvettem tehát, s elõmelegített sütõben, kis olajjal megspriccelve készre sütöttem. Rizs és tartár készült hozzá.
Ha bárki azt várta volna, hogy a zöldség-, vagy a gabona elkészítését fogom leírni receptként, az bizony nagyot téved. Ma ugyanis a tartár kerül lejegyzésre!
Nagyon figyelek arra, hogy tojást, húst nyersen ne együnk, a zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosom. A tartárt sem nyers tojásból keverem ki, holott gyerekkoromban Mama mindig úgy csinálta. Nem szeretem az olajjal habosított tojást, mert nehéz, megüli a gyomrot. Helyette fõzött tartárt készítek. Íme:
Fõzött tartármártás
2 tojás
1-2 tk méz
fél ek jó minõségû mustár
fél citrom leve
5 dkg vaj ...