Fõzzünk spanyolul! Albóndigas con orejones - húsgombócok sárgabarackkal
sponsored links
Ennyi sevillai sztori már megkíván egy tisztességes spanyol receptet, hát most következzen ez. Vettem néhány fõzõs magazint, kettõt már a karácsony jegyében adtak ki, ez a recept pedig egy olyan újságból származik, amely könnyû õszi recepteket ígér.
Tényleg nem nehéz elkészíteni ezt a húsos-gyümölcsös fogást, és az aszalt baracknak, illetve a narancsnak köszönhetõen különleges, ám nagyon harmonikus ízvilágot kapunk.
Hozzávalók:
75 dkg darált marhahús (másból is készíthetõ)
20 dkg aszalt sárgabarack
1 zöld kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 tojás
1-2 ek zsemlemorzsa
2 narancs
3-4 ek olívaolaj
3 ek liszt ...