Fõzzünk egy személyre

2011-11-08

sponsored links


Nos hát, a mai nappal azt hiszem, új "címkét" kell nyitnom. A hagyományos alapanyag szerinti, valamint a fõétel-elõétel-desszert és a gyors bontáson túl terítékre kerül az "egyszemélyes" receptek tárháza is.
Az utóbbi idõben ugyanis mindketten itthon voltunk. Fõzni mindig ebédre szoktam, vacsorára nagyon ritkán eszünk meleg ételt. Az életünk viszont úgy alakult, hogy ezentúl egyedül fogok itthon ebédelni. Egy fõre fõzni, az egy érdekes kérdés. A legtöbb fogás 4 fõre készül, így is küzdök mindig, hogy ne fõzzek túl nagy adagot, csak ami két alkalomra elfogy. Ehhez képest most csak egy fõre kell fõzni, és szintén nem szeretném ugyanazt enni 4 napon át.
És, túl mindezen, beismerem, hogy bizonyos fogásoknak nem fogok nekiállni "csak" magamnak. Minek elbíbelõdni órákat a konyhában egy leves lassú megfõzésével, mikor csak maximum fél literre van ...

Folytats a blogon ... flamcsi.blogspot.com/2011/11/fozzunk-...

sponsored links

Keres?s