fõzzetek baracklekvárt, mert
sponsored links
Itt az idõ.
Tegyetek el kajszilekvárt. Két gyümölcs van, amibõl csakis a házilag eltett az igazi: a szilva és a sárgabarack. A bolti soha nem olyan, soha. Akármilyen drága, akármilyen csilivili, a sajátot meg sem közelíti. Sokminden megvehetõ pénzért, a baracklekvár nem. Minden másra ott a maszterkárd. ???
Itten van a recept is. Ha csak pár kiló barackot kaptok valahonnan, vagy vesztek (én 250 forintért vettem a piacon gyönyörû, nagy szemû példányokat!), akkor is fõzzetek be télire. A napfény íze. ?
Én nem szoktam ízesíteni, mert önmagában is csodás. De vannak fûszerek, amiket kedvelek hozzá: a vanília, a levendula, és a kardamommag.
Aki pedig velem egyetemben kedveli a görög, török, arab édességeket, az elteheti cukorszirupban is, valami isteni, ezt komolyan mondom. Mikor Thesszalonikiban jártunk a bazárban, volt egy csemegeáruda. Hatalmas üvegballonokban álltak egymás mellett a szirupban eltett különbözõ gyümölcsök. Már a látvány is gyönyörûséges volt, de mikor itthon elkészítettem többféle gyümölccsel is, teljesen rabul ejtett. Valami mesésfinomak ezek az édességek, na. (Úgyhogy sárgabaracot teszek is el még majd szirupban is.)