Fõzeléknap - sárgaborsó és zöldbab fõzelék
sponsored links
A tegnapelõtt készített disznóságokból maradt még két szál sült kolbász, ehhez készítettem ma kétféle fõzeléket. Eredetileg szárazbabból és zöldbabból akartam, de Apa inkább a sárgaborsóra szavazott. Mivel a gyerekek azt sem szeretik, ezért nekik az eredeti elképzelés szerint zöldbab fõzelék készült.
A sárgaborsó fõzelék hozzávalói: 1/2 kg hántolt felezett sárgaborsó, (az áztatáshoz annyi forró víz, ami jól ellepi), 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, vagy 1-2 kávéskanálnyi fokhagyma granulátum, 2-2,5 fehér kanál ételízesítõ, kevés õrölt bors és chili por, 1,2 liter víz, 2,5 evõkanál rétes liszt, kevés olaj. A sárgaborsót kb. 1,5 óráig áztattam forró vízben, aztán szûrõbe öntöttem, leöblítettem és fazékba raktam. Hozzáadtam a felaprózott hagymát, fokhagyma granulátumot, ételízesítõt, õrölt borsot, pici olajat és a vizet. A fazekat lezártam gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után ...