Fõtt öregkolbász, babfõzelékkel

2011-10-03

sponsored links

Így október tájékán általában már jelentõsen megcsappannak a kolbász- és szalámikészletek a spájzokban. Ami õszre megmaradt, azt elkoptatta a szüret, ha lóg is itt-ott egy-egy szál, az már többnyire erõsen beszáradásnak indult. Nagyszüleimnél szokás volt az ilyen "kopogós" öregkolbászt bõ vízben megfõzni és fõzelék mellé feltétnek adni. Ehhez kaptam most kedvet én is.

Ha szárazbabot fõzünk, akkor azt elõzõ este át kell válogatni és be kell áztatni, majd másnap puhára kell fõzni, ízlés szerint egy kis babérlevéllel, petrezselyemmel, egy-egy szál sárgarépával, illetve zöldséggel. De használhatunk konzervet is, ahogy én tettem. Egy 540 grammos üveggel találtam a konyhaszekrényben, amibõl úgy nettó fél kiló volt a már puhára fõzött bab. Tettem mellé egy babérlevelet, két szál petrezselyem zöldjét, aztán csak át kellett forralni, és máris jöhetett bele az egy csapott kanál zsírból, egy kanál ...

Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2011/10/03/fott_or...

sponsored links

Keres?s