Fõtt retek saláta gomolyával

2011-05-22

sponsored links

 

A fõtt retket érdemes kipróbálni, mert egy kicsit olyan spárgás íze van  ami remekül illik a salátákhoz.

Figyelni kell rá, hogy erõteljesen átveszi a fõzõvíz ízét, ezért mi tudjuk szabályozni,hogy milyen ízû fõtt retket szeretnénk. Egy kevés ecet, só és édes legyen benne.  

Fõtt retek készítése

Megmossuk a hónapos retket , majd kis késsel levágjuk a tetejét és az alját.

Kis lábosban feltesszük fõzni annyi vízben amennyi ellepi.

1 evõkanálnyi ecettel, 1 evõkanál mézzel és csipet sóval ízesítjük a fõzõlevét.  Kb 20 perc  alatt megfõ. Utána üvegbe szedjük, ráöntjük a levét és felhasználásig hûtõben tároljuk.

Hozzávalók...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/05/22/fott_re...

sponsored links

Keres?s