Fõtt retek saláta gomolyával
sponsored links
A fõtt retket érdemes kipróbálni, mert egy kicsit olyan spárgás íze van ami remekül illik a salátákhoz.
Figyelni kell rá, hogy erõteljesen átveszi a fõzõvíz ízét, ezért mi tudjuk szabályozni,hogy milyen ízû fõtt retket szeretnénk. Egy kevés ecet, só és édes legyen benne.
Fõtt retek készítése
Megmossuk a hónapos retket , majd kis késsel levágjuk a tetejét és az alját.
Kis lábosban feltesszük fõzni annyi vízben amennyi ellepi.
1 evõkanálnyi ecettel, 1 evõkanál mézzel és csipet sóval ízesítjük a fõzõlevét. Kb 20 perc alatt megfõ. Utána üvegbe szedjük, ráöntjük a levét és felhasználásig hûtõben tároljuk.
Hozzávalók...