Fõtt majonéz
sponsored links
Sajnos nem bírom enni a nyers tojássárgából készült majonézt. Már megpróbáltam készíteni egy fõtt tojássárgából készült majonéz variációt is, de azt hiszem ezzel most rátaláltam arra a majonézre, ami ízben és állagban a legjobban hasonlít az "igazira". A receptre Dán Franciska "A gondos háziasszony" 1956-ban kiadott szakácskönyvében bukkantam.
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
4 kanál olaj
só
bors
citromlé
1 kk mustár
A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel és gõz fölött, folytonosan kevergetve megfõzzük. Ha kihûlt, cseppenként belekeverjük az olajat, majd sóval, borssal, citromlével, ízlés szerint mustárral ízesítjük. Pontosan olyan íze van, mint a nyers tojássárgából kikevert majonéznek.
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
4 kanál olaj
só
bors
citromlé
1 kk mustár
A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel és gõz fölött, folytonosan kevergetve megfõzzük. Ha kihûlt, cseppenként belekeverjük az olajat, majd sóval, borssal, citromlével, ízlés szerint mustárral ízesítjük. Pontosan olyan íze van, mint a nyers tojássárgából kikevert majonéznek.