Fõtt kukorica
sponsored links
Hozzávalók:
- kukorica
- víz
- Miután kiválasztottuk a legszebb, kellõen friss és zsenge csemege kukoricacsöveket, leszedjük a külsõ leveleiket, a belsõkkel pedig kibéleljük a fõzõedényt.
- A csövekrõl eltávolítjuk a "selymet" is, majd elhelyezzük õket az edényben. (Ha nem férnek el, akár el is törhetjük õket.)
- Annyi vizet öntünk az edénybe, hogy jól ellepje a kukoricacsöveket. (Fel fognak jönni a víz tetejére a csövek, szóval fogjuk le õket addig, míg megállapítjuk a szükséges vízmennyiséget.)
- Miután a víz felforrt, kb 15-20 perc alatt elkészül a finom fõtt kukorica.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Bárcsak az ízét és az illatát is meg lehetne örökíteni... :)