Fõtt, füstölt császárhús
sponsored links
Ez volt a második próba a házi elektromos füstölõ készülékkel. (Az elsõ volt a csirkemell.)
Talán már meséltem, hogy ez az egyik viszonylag zsíros húsféle, amivel el-elcsábulok, amikor meglátom a pultban, fõleg, ha jó húsos, nem nagyon porcogós darabról van szó. (Persze a nyers császárhúsra gondolok. Nem azonos a füstölt-fõtt császárhússal.)
Szeretjük sülten is, fõve - abált szalonnaként elkészítve - is. Gondoltam, új lehetõség lesz ezek kombinálása, megtoldva a füstöléssel, ami további ízt ad.
Elõször a darabokat megfõztem. Minden darabot megsóztam, aztán mellé a fazékba elég sok megtisztított, durván felvágott fokhagymát, szemes borsot, két babérlevelet tettem. Annyi vízben, amennyi ellepte, puhára fõztem. A vízben hagytam kihûlni, aztán leszûrtem, jól lecsöpögtettem. Rápakoltam a füstölõ rácsára, miután a megfelelõ tálcán elhelyeztem a benedvesített faforgácsot és tealeveleket. Befûtöttem, lecsuktam. Kb. 15 perc után megfordítgattam a szalonnákat, és...