Fõtt cékla tonhalas szósszal
sponsored links
Hozzávalók 8 személyre (hideg elõételként):
500 g cékla, 1 tojás sárgája (szobahõmérsékletû!), 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. mustár, kb. 150 ml napraforgó olaj, 100 ml tejföl, 2 tk. kapribogyó, 100 g olajos tonhal konzerv, só, frissen õrölt feketebors, néhány petrezselyemlevél
A tonhal konzervet lecsöpögtetjük, és a kapribogyóval együtt finomra aprítjuk.
A céklát alaposan megmossuk, sós vízben puhára fõzzük. Ezután leszûrjük, meghámozzuk, 2-3 mm vékony karikára vágjuk, és a szeleteket kissé egymásra csúsztatva egy tányérra rendezzük.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, félbe vágjuk, és a mustárral, egy kevés sóval valamint a tojássárgájával egy ...