Fõ a meggyõzõdés
sponsored links
Kánikula, forró lakás, és akárhogy is próbálom elképzelni magam az Adriára, az erkély alatt elhúzó troli zaját sehogy sem tudom tengerzúgásnak hallani. Épp ezért hangulatjavítóként nekiállok ebédet készíteni. Nem túl praktikus ugyan a 30 fokos lakásban, de bizony sütõben sültet készítek.
Uramparancsolóm hazaérkezik ebédre. Mikor konstatálja a hõmérsékletet, és hogy megy a sütõ, a következõ rövid párbeszéd zajlik le:
- Szerintem nem épp a legjobb ötlet most sütõben sütni...
- Szerintem meg de.
Fõ az összhang, és a meggyõzõdés. :)
A fotó és a mennyiségi arányok senkit ne tévesszenek meg, nekem egy 3 fõs adag sült ebben a tálban, jó nagy csirkemellekbõl. A receptleírást adaptáltam 4 fõre.
Ha nagyon menõmanó akarnék lenni gasztro berkekben, akkor biztosan azt mondanám, hogy használjunk chorizót. De nekem bizony tökéletesen megfelel a jófajta magyar piaci sütni való kolbász. :)
Kolbászos-olajbogyós csirkemell (4 fõre)
- 4 kisebb csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
- 20 dkg sütni való kolbász ...