Fóliában sült fokhagymás, zöldfûszeres vajas hekk sült krumplival és gombával

2017-09-18

sponsored links

Fóliában sült fokhagymás, zöldfûszeres vajas hekk sült krumplival és gombával


A magyarok kedvenc "balatoni" hala, ezúttal nem a szokásos paprikás lisztben, bõ olajban lett kisütve, ahogy a strandok büféiben készítik, hanem fóliába burkolva vajon, zöld fûszerekkel, csõben sütöttem, zöldségekkel együtt. Így még biztos nem ettétek a hekket.


Hozzávalók:

  • 3 db argentin hekk törzs (90 dkg)
  • õrölt fekete bors
  • 1 db citrom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfû
  • rozmaring
  • petrezselyem
  • 3 dm krumpli
  • 3 db nagyobb csiperke gomba
  • olívaolaj
  • vaj

Elkészítés:

A halakat beirdalom, sózom borsozom, locsolok rá olajat, facsarok rá citromlevet, teszek rá kakukkfüvet, rozmaringot, chilit. Betakarom a fóliába, s egy nagy serpenyõben beteszem a hûtõbe.

A krumplit elõfõzöm.

Dél felé a serpenyõt kiveszem a hûtõbõl, a hal mellé rakom a krumplikat és a gombákat, sózom, borsozom, s teszek mindenre vajat. Berakom a 180 C fokra elõmelegített sütõbe. 25 perc után a fóliát kinyitom, mindent meglocsolok vajjal és még 10 percig grillezem.

Tálaláskor teszek a tányérra egy halat, rá citromkarikát és chilit, mellé krumplit és gombát. Kanalazok rá olvadt vajat. Száraz fehér bort iszom hozzá.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/09/foli...

sponsored links

Keres?s