Férjem újkrumplija köményes vajban megfuttatva

2014-05-11

sponsored links

Mert hogy ez az õ specialitása. Nagyon egyszerû az egész, de egyedül neki sikerül csak ilyen tökéletesre. Van ilyen! :) 

Csak újkrumplival mûködik a recept. Felteszi az enyhén megkapart krumplikat vízben fõzni, melyet sózott és köménymagokkal szórt meg (mármint a vizet). Addig fõzi a kis krumplikat, hogy puhák legyenek, de szét ne essenek. Majd leszûri róluk a vizet úgy, hogy a köménymagok visszamaradjanak a lábasban a krumplikkal. Finom vajdarabkákat szór a burgonyákra és egy picit rázogatva hagyja, hogy a vaj elolvadjon és körbevegye selymességével a kerekded krumplikat. Valami isteni, nagyon szeretjük!




Most épp pácolt husit készítettünk hozzá! Talán már írtam róla, nagyon egyszerû és igen finom, amikor is mustáros-hagymás-olajos pácba helyezzük a húsokat (csirkemell, tarja, kinek mi esik jól egy grillezéshez). Szóval vékony hússzeletek, melyeket még lehet klopfolni, só, bors rájuk. Egy tálba rétegelve lerakjuk õket, közben mustárral kenegetjük a rétegeket és hagymakarikákat vágunk közéjük, majd folyamatosan felengedjük az egész halmot olajjal addig, míg el nem lepi a pácolt husikat. Napokig eláll a hûtõben és bármikor kivehetünk belõle húst egy sütéshez. Én a tûzhelyen, tepsiben hirtelen megsütöm õket.

Jó étvágyat!







Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2014/05/ujkrum...

sponsored links

Keres?s