Férfiasan tökéletes?
sponsored links
Egy igazi férfifogás, két variációval, amennyire idõigényes, annyira finom, és megéri elkészíteni? Nem a legkönnyebb ételünk, de igazi tradicionális magyar konyha egyik kedvenc étele? jó fûszeresen, ropogósan, vele sült hagymás krumplival mennyei. Salátával felturbózva is kiváló isteni finom íz kavalkádot kapunk, és így nem kell lemondanunk a kedvenc ételünkrõl?
Magyaros sült csülök & mozarellával & salátával & mangós chilis szósszal
Hozzávalók:
2 nagy hátsó csülök - a hentessel kicsontoztattam és darabonként 4-5 részre vágattam
*Csülök fûszerezése:
só
szemes bors
4 db szegfûbors
3-4 db babérlevél
2 db nagy vöröshagyma ? negyedekre vágva
4-5 gerezd fokhagyma
A megfõtt csülök hús fûszerezése:
õrölt kömény
majoránna
só
(a csülök bõr részét csak sózzuk)
2 kg krumpli ? ízesítjük: 2 nagy fej hagyma, ? fej fokhagyma, só, bors, kókuszzsír, kis húsos szalonna, 1 dobozos sör
Cikkekre vágva:
mozzarella sajt
koktélparadicsom
olíva bogyó
jégsaláta
pirított tökmag
mangós chili szósz - Ázsia boltba lehet kapni - mennyei íze van?
Elkészítés:
A darabolt csülköket megmossuk, és egy fazékba feltesszük fõzni, a fenti fûszerekkel fûszerezzük:
*csülök fûszerezése. Másfél óra fõzés után a húsdarabokat kivesszük a lébõl, a húsos részt fûszerezzük, õrölt kömény, majoránna, só.
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk negyedekre. Egy tepsibe tesszük, 3 fej negyedekre vágott hagymával megszórjuk, és egy fél fej fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott kókuszzsírban megforgatjuk, kis húsos szalonnát vágunk rá. 200 fokos sütõben másfél órát süssük. Mielõtt kész lenne elõtte egy fél órával egy kis sört öntsünk rá. Akkor jó, amikor a csülök bõre ropogósra sült. Kínálhatunk hozzá savanyúságot.
Viszont salátával is fogyaszthatjuk, így beilleszthetõ az egészséges étrendbe.
Állítsuk össze a salátát. Tegyük egy tányérra a felszeletelt jégsalátát, a félbe vágott koktélparadicsomot, olíva bogyót, a cikkekre vágott mozzarella sajtot, melyet borsozzunk, sózzunk egy kicsit. Szórjuk meg pirított tökmaggal, melyet elõtte egy száraz serpenyõben megpirítottunk. Tálaljuk hozzá a sült csülök színhúst, és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal, és mangós chilis szósszal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Magyaros sült csülök & mozarellával & salátával & mangós chilis szósszal
Hozzávalók:
2 nagy hátsó csülök - a hentessel kicsontoztattam és darabonként 4-5 részre vágattam
*Csülök fûszerezése:
só
szemes bors
4 db szegfûbors
3-4 db babérlevél
2 db nagy vöröshagyma ? negyedekre vágva
4-5 gerezd fokhagyma
A megfõtt csülök hús fûszerezése:
õrölt kömény
majoránna
só
(a csülök bõr részét csak sózzuk)
2 kg krumpli ? ízesítjük: 2 nagy fej hagyma, ? fej fokhagyma, só, bors, kókuszzsír, kis húsos szalonna, 1 dobozos sör
Cikkekre vágva:
mozzarella sajt
koktélparadicsom
olíva bogyó
jégsaláta
pirított tökmag
mangós chili szósz - Ázsia boltba lehet kapni - mennyei íze van?
Elkészítés:
A darabolt csülköket megmossuk, és egy fazékba feltesszük fõzni, a fenti fûszerekkel fûszerezzük:
*csülök fûszerezése. Másfél óra fõzés után a húsdarabokat kivesszük a lébõl, a húsos részt fûszerezzük, õrölt kömény, majoránna, só.
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk negyedekre. Egy tepsibe tesszük, 3 fej negyedekre vágott hagymával megszórjuk, és egy fél fej fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és olvasztott kókuszzsírban megforgatjuk, kis húsos szalonnát vágunk rá. 200 fokos sütõben másfél órát süssük. Mielõtt kész lenne elõtte egy fél órával egy kis sört öntsünk rá. Akkor jó, amikor a csülök bõre ropogósra sült. Kínálhatunk hozzá savanyúságot.
Viszont salátával is fogyaszthatjuk, így beilleszthetõ az egészséges étrendbe.
Állítsuk össze a salátát. Tegyük egy tányérra a felszeletelt jégsalátát, a félbe vágott koktélparadicsomot, olíva bogyót, a cikkekre vágott mozzarella sajtot, melyet borsozzunk, sózzunk egy kicsit. Szórjuk meg pirított tökmaggal, melyet elõtte egy száraz serpenyõben megpirítottunk. Tálaljuk hozzá a sült csülök színhúst, és locsoljuk meg egy kis olíva olajjal, és mangós chilis szósszal.
Jó étvágyat!
Klarissza