Félbarna pain paillasse: rozsos-tönkölyös svájci gyökérkenyér dagasztás nélkül

2012-01-30

sponsored links


Hirtelen jött ötlettõl vezérelve sütöttem ezt a kenyeret. Nem volt szándékos, hogy félbarna gyökérkenyeret sütök, egyszerûen rosszul emlékeztem és nem volt elég kenyérlisztem (BL80) itthon.
Hasonló lisztfélékkel és liszt aránnyal sütöttem már kenyeret, gondoltam, miért is ne próbálnám ki pain paillasse-ra is. Egyébként sem volt túl sok más választásom, illetve a kevert kenyereim egytõl egyig fantasztikusak lettek.
Mint például ez a kenyér, ugye milyen szép?

A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipók

Az elõzmény az volt, hogy pecsenye kacsamájpástétomot készítettem késõ este, gondoltam, hogy gyorsan összedobok hozzá egy olyan kenyeret, amire lehetõségem van, még késõi órán is elõkészíteni. Így jött a klasszikus, élesztõs, dagasztás nélküli verzió, hiszen a hûtõben pihenõ kovászomat csak másnapra tudtam volna életre kelteni, és harmadnapra kenyeret sütni.

Háromféle lisztet kotortam elõ, kenyérlisztet, világos rozslisztet és teljes kiõrlésû tönkölylisztet.

Összeállítottam a tésztát az alapreceptem szerint:

15 dkg kenyérliszt
15 dkg világos rozsliszt
20 dkg teljes kiõrlésû tönkölybúzaliszt
0,7 dkg friss élesztõ ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s