Fánszezon!!!!!! - Dougnuts - amerikai fánk

2012-01-22

sponsored links


No, akkor kerüljön már ez is ide fel, de egyelõre elég a fánkokból, mert már dugig vagyunk velük!:)
Ez is olyan recept, ami után sokat kutatgattam a neten angol nyelvû oldalakon, de szintén azzal szembesültem, hogy: ahány ház, annyi szokás, és mindenki a sajátjára esküszik. Nos, ez lett a sajátom. De szerintem a normál szalagos fánk tésztájából is süthetõ ugyanígy, legfeljebb el lehet látni cukormázzal meg színes cukorkákkal, és máris "donut" lesz belõle. A lányok teljesen odavoltak érte!
Kipróbáltam a sütõben sütést is, de nekem az nem ízlett annyira. Az nem fánk volt már, hanem inkább kalács. Tehát, bõ olaj ide vagy oda, ha fánkot akarok enni, olajban sütöm meg.:P

Doughnuts, avagy amerikai fánk

Hozzávalók: 7 g száraz élesztõ vagy 1,5 dkg friss élesztõ, 30 dkg liszt, 30 ml langyos víz, 1,75 dl tej, 5 dkg cukor, csipetnyi só, 1 tojás, 3,5 dkg olaj; a cukormázhoz: 3,5 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 evõkanál vaníliaaroma, 3 evõkanál ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/01/f...

sponsored links

Keres?s