Fánkszezon!!! - Churros - a spanyol fánk
sponsored links
Akkor legyen megint egy fánk! Az interneten nagyon sokféle recept kering róla, némelyikben van tojás, némelyikben nincs. Én tettem bele. Tulajdonképpen ugyanúgy indítjuk, mint a képviselõfánkot, csak nem sütõben sütjük meg, hanem olajban. Nagyon finom, habkönnyû; érdemes dupla adaggal számolni, mert erõsen "még-íze" van!:)
Churros - spanyol fánk
Hozzávalók: 2,4 dl víz, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 30 ml olaj, 12,5 dkg liszt, 2 tojás; a sütéshez: bõ olaj; a tálaláshoz: fahéjas porcukor, bármilyen lekvár, esetleg csokoládéöntet.
Elkészítése: Felforraljuk a vizet a cukorral, a sóval és az olajjal, majd egybõl belezuttyintjuk a lisztet, félrevesszük a lángról, és simára kavarjuk. Amikor már csomómentes, rendre beledolgozzuk a két tojást is. A másodikat csak akkor ...