Fánkszezon - Badusha - Indiai fánk
sponsored links
Fánkok után kutatgattam szakácskönyvekben meg az interneten, és barangolásaim közben találtam ezt a receptet. Nagyon megtetszett a jó fûszeresnek ígérkezõ fánkféle, így elkészítettem. Nem csalódtam, tényleg nagyon finom volt: édeskés, savanykás, fûszeres, enyhén csípõs, egyszóval: tiszta KELET. A recept nálam a következõ lett:
Badusha - indiai fánk
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg sûrû tejföl, kevés tej, csipetnyi só; a sziruphoz: 5 evõkanál cukor, 1 dl víz, 1 citrom, 1 narancs, 1/2-1/2 csapott kávéskanál szerecsendió, gyömbér, fahéj és kardamom; továbbá: 1-2 evõkanál ...