Fánk másodszor - Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos-meggykrémmel
sponsored links
Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos meggykrémmel
Hozzávalók: 500 g liszt, 150 g finom szemcséjû kristálycukor, 4 tojás, 1 tasak sütõpor, 100 g aszalt meggy, csipetnyi só, 75 g olvasztott vaj, 50 ml rum; a sütéshez napraforgó olaj; a tetejére fahéjas porcukor; mártogatósnak mascarpone, fahéjas meggylekvár, rum tetszõleges keveréke (mascarpone elhagyható)
A lisztet és a sütõport egy nagy keverõtálba szitáljuk. Hozzáadjuk az aszalt meggyet, a cukrot, csipetnyi sót, beleütjük a tojásokat, ráönjük a vajat és a rumot, majd az egészbõl könnyen formálható tésztát gyúrunk. Folpackkal latakarjuk, és ...