Fánk másodszor - Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos-meggykrémmel

2012-02-03

sponsored links



Jó ez, jó ez, frissen talán még jobb, mint az elõzõ! Már csak a sütõtökös van hátra...

Aszalt meggyes castagnole fahéjas-rumos meggykrémmel

Hozzávalók: 500 g liszt, 150 g finom szemcséjû kristálycukor, 4 tojás, 1 tasak sütõpor, 100 g aszalt meggy, csipetnyi só, 75 g olvasztott vaj, 50 ml rum; a sütéshez napraforgó olaj; a tetejére fahéjas porcukor; mártogatósnak mascarpone, fahéjas meggylekvár, rum tetszõleges keveréke (mascarpone elhagyható)

A lisztet és a sütõport egy nagy keverõtálba szitáljuk. Hozzáadjuk az aszalt meggyet, a cukrot, csipetnyi sót, beleütjük a tojásokat, ráönjük a vajat és a rumot, majd az egészbõl könnyen formálható tésztát gyúrunk. Folpackkal latakarjuk, és ...

Folytats a blogon ... tavolainpiazza.blogspot.com/2012/02/f...

sponsored links

Keres?s