Fánk

2012-02-03

sponsored links

Szalagos fánknak indult, de valamiért nem lett rajta szalag, pedig úgy csináltam ahogy kell. Na de az élvezeti értékébõl semmit nem vont le.

Péntekenként általában valami "erõs" levest szoktam készíteni ebédre és mellé hús mentes második fogást. Ma sem volt ez másképpen. Sertésragu lett a leves és ezeket a fánkokat ettük utána.

Múlt héten már el akartam készíteni, de nem futott fel az élesztõm így letettem róla. Ma is majdnem így jártam, de kapott mégy egy kis idõt pici meleget még egy kis cukrot és gyönyörûen felfutott.
Na de én meg ne fussak ennyire elõre.

Teljesen egyszerû alap fánk receptet használtam... 32 darab lett belõle.

70 dkg lisztet a robi táljába mértem, 1 dl langyos tejben 1 kocka friss élesztõt 1,5 kk cukorral felfuttattam.
5 tojást szétválasztottam a liszthez adtam, 7 dkg porcukort, szórtam rá és a felfutott élesztõs tejet. Még 2 dl langyos tej kelett hozzá és szépen kidagasztottam a robival. Amikor már majdnem kész volt a dagasztás 8 dkg olvasztott vajat apránként hozzá adagoltam és jól kidolgoztattam.
Ezután kelesztõ tálban megkelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam és 1 újnyi vastagra kisodortam. Vizes pohárral kiszaggattam mind a ...

Folytats a blogon ... naploszeruseg.blogspot.com/2012/02/fa...

sponsored links

Keres?s