Fánk finomságokkal
sponsored links
Ezer éve nem sütöttem már fánkot, és most végre megint kedvem támadt. Egyszerû gulyáslevest ettünk ma, amihez reggel csináltam egy kis update csipetkét is. Krumpli nem került bele, de tettem bele sok zöldséget, a karalábét pedig krumplifazonra vágva fõztem bele. A borsót és a csipetkét a végén, egyszerre tettem bele, nekik nem sok idõ kellett. Imádom, ahogy Apácska kanalazza, ez a tuti jel, hogy jó ízû lett. Szóval ehhez az egyszerû leveshez, illetve utána gondoltam ki a fánkot.
Fánk finomságokkal
Ez kell hozzá: 400 g liszt, 200 g mastermix, 15 g szárított élesztõ, 3 ek. xukor, 3 tojássárgája, 500 ml tej, csipet só, 3 ek. rum, 1/2 vaníliarúd, 4 ek. vaj. Bõ, legalább 1 l olaj a sütéshez.
Feltétnek: bodzalekvár, porxukor, vaníliakrém (1 cs. pudingpor, xukor, 1/2 vaníliarúd, 750 ml tejjel felfõzve)
Így készül: a liszteket, sót, xukort, élesztõt összeszitálom. A vajat megolvasztom, a tejet megmelegítem. A vanília kikapart magjait a liszthez adom. A szobahõmérsékletû tojássárgákat a közepébe teszem, a vajat hozzácsurgatom, majd a rumot és a tejet is hozzáadva folyamatosan dagasztani kezdem. Én már motorizált vagyok, így persze géppel. De akinek van kedve, fakanállal is kezdheti, majd kézzel, és amikor már nagyon elege van, onnantól még ...