Fácán húsleves

2014-03-12

sponsored links

Hozzávalók:
  • 1 fácán
  • 6-7 sárgarépa
  • 2-3 petrezselyemgyökér
  • 1 karalábé
  • 1 burgonya
  • 1 kis zellergumó
  • 1 kis vöröshagyma 
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szemes feketebors
  • szegfûbors
  • borókabogyó
  • csigatészta
Elkészítés:
  1. A fácánt alaposan megtisztítjuk és darabokra szedjük.
  2. Egy nagyobb edénybe fõni tesszük bõ vízzel. Amikor felforrt, leszedjük a habját (ha szükséges, többször is).
  3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket és a levesbe tesszük, a megmosott, összekötözött petrezselyemzölddel és a fûszerekkel együtt.
  4. Lassú tûzön fõzzük kb 3 órát.
  5. Amikor elkészült, leszûrjük.
  6. Csigatésztát fõzünk hozzá.

    Megjegyzések, tapasztalatok:
    - A fácánból készült húsleves talán a legfinomabb húsleves, mindenki próbálja ki, aki teheti. :)
    - Nyugodtan tegyünk a levesbe sok zöldséget.
    - A fõzési idõ kb felénél tegyük a levesbe a zöldségeket.
    - Tálaláskor ízlés szerint tegyünk a tányérba fõtt csigatésztát, zöldségeket és fõtt húst, majd merjünk rá a fácán húslevesbõl. A fõtt húst és zöldségeket kínálhatjuk külön is.


    Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/03/faca...

    sponsored links

    Keres?s