Fácán a tálcán

2011-11-23

sponsored links


Ha nem kell sörétet piszkálni, akkor a gyakorlatát nézve fácánlevest csinálni néhány apróságtól eltekintve pontosan ugyanolyan, mint tyúkhúslevest. Legalábbis most már így gondolom. Azért hasznos, ha a családban van egy olyan keresztapa, aki nagy vadász hírében áll, és úgy vág hozzád egy elõkészített fácánt, mint nagymamád kiskorodban a negrót. Vártam, ízlelgettem és tervezgettem a dolgot, aztán a múlt héten rászántam magam. Megfõztem az elsõ fácánlevesem.

Persze anyámék és az ismerõsök mondták, hogy az így finom meg úgy finom, de az alapanyag beszerzése nem olyan egyszerû. Rosszhírû nagyapámmal (aki falusi állatorvosként rendelkezik fácános kapcsolatokkal) nem ápolunk túl jó kapcsolatot, tehát ez a vonal kiesett. Szerencsére lett egy barátnõm, akivel sok minden együtt jár, többek között, hogy van neki egy Afrikát is megjárt vadász keresztapja. Tõle kaptuk még a nyáron ezt a kis szárnyast és eddig váratott magára a fagyasztóban, hogy az õt megilletõ helyre kerüljön.

Azt gyorsan az elején tisztáztam is magammal, nagyon a levesen kívül mást nem érdemes csinálni belõle, mert ha nem ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2011/11/23/facan_...

sponsored links

Keres?s