FÜSTÖS, PULYKÁS CHILI CON CARNE

2017-03-15

sponsored links


Egy igazi klasszikus érkezik most... a chili con carne! Gyerekkoromban imádtam Mexikót, faltam a maja és azték indiánokról szóló könyveket, késõbb pedig a térség régészeti leleteit bemutató írásokat. Az egyik nagy vágyam volt, ebbõl következõen, eljutni ebbe a csodás országba. Évekkel ezelõtt végre eljött ez a pillanat! Az ország fantasztikus tengerpartjai, az elképesztõ természeti adottságai, a gazdag növény- és állatvilága, valamint az indián romterületek mellett felfedeztem a mexikói konyha sokszínûségét is. Szerencsére Mimi is szereti a mexikóit, így gyakran készül nálunk quesadilla, korianderes saláta vagy éppen chili con carne. Ez a füstös, fûszeres, melengetõ komfortétel nem a szuper gyors kategóriába tartozik, de megéri a fáradtságot. Bár lényegében sok dolgunk nincs vele, mindent az edénybe öntünk és lassan rotyogtatjuk a tûzhelyen. Nem csupán egy nagy fazéknyi lesz belõle, de fagyasztható is (megjelent a Kifõztük magazin márciusi számában). És igen, nem tagadom, még mindig imádom a Fûszerész fûszereit...

Hozzávalók:
2 nagy vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 evõkanál olívaolaj
25 dkg darált pulykahús
1 doboz sûrített paradicsom (7 dkg) ...

Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s