FÜSTÖLT SAJTOS PRÓSZA
sponsored links
A prósza egy somogyi specialitás, ami jó sok kefírbõl készül, a tetejét pedig eredetileg fanyar lekvárral (pl, áfonya vagy szilva) pöttyözik meg. Így valójában édes és sós is egyben. Persze lekvárosan is megsütöm, ha G nosztalgiázni szeretne, de most egy kis sajttal és csírával egészítettem ki inkább. Nyári melegben leves mellé ebédre, vagy könnyû vacsorának remek. Bár sütést igényel, de egyrészt nem sokat, másrészt az elõkészítés nem vesz igénybe 5 percnél többet, úgyhogy szerintem nyáron is bõven bevállalható. Ennek a füstölt sajtos variánsnak a receptjét a júniusi Kifõztük magazinban is elolvashatjátok. Prószáljátok ki Ti is ;)
Hozzávalók egy 35cm x 25cm tepsihez:
Az alaphoz
1/2 liter kefír
1 dl tejföl
1 közepes tojás ...