FÜGÉS-DIÓS BAKLAVA
sponsored links
A fügével gazdagított, szirupos, diós baklavával a hûvös, esõs õszi napokon egy kis nyarat csempészhetünk a szürkeségbe. És ha még egy gombóc vanília fagyit is kerekítünk a tetejére... Sütés elõtt a felsõ tésztaréteget mindenképpen vágjuk fel - kijelölve ezzel a szeleteket -, enélkül a kisült tészta ugyanis nehezen szeletelhetõ (Kifõztük szeptember).
Hozzávalók (egy kb 21x33 cm-es sütõformához):
20 dkg dióbél
10 dkg mandula
1/2 teáskanál mézeskalács fûszerkeverék
1 evõkanál nádcukor
40 dkg fügebefõtt, apróra kockázva
12 réteslap (2 db 6 lapos csomag) félbevágva
15 dkg olvasztott vaj
Öntethez:
22 dkg nádcukor ...