FÜGÉS-DATOLYÁS-MÉZES CSIRKECOMB

2012-01-22

sponsored links


És akkor íme az elõzõ posztban már említett csirkecomb. Szerintem nagyon finom lett, egzotikus, keleti. A titok nyitja egy fûszerben és egy kiváló borban rejlik. A fûszer az indiai konyha elmaradhatatlan kísérõje, a garam masala. Összetevõi a következõk: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfûszeg, õrölt szerecsendió-virág. Aki vállalkozó kedvû maga is elkészítheti, aki kevésbé,-mint például én- keleti boltban megvásárolhatja. A másik kruciális pont pedig a felhasznált bor. Én portóival követtem el az alábbi tettet, de ne vegyetek ezért egy üveg portóit! Megteszi egy száraz sherry vagy  egy gyengébb minõségû Tokaji Aszú is. És akkor már csak a datolya és a füge marad hátra: a füge legyen szárított, pompásan beszívja a bor és a hús nedveit, így omlós és puha lesz, a datolya pedig legyen friss, vagyis magos, és szotyakos. Hoppá, és a méz sem utolsó! Válasszatok jó minõségû, házi mézet, mindegy hogy akác vagy vegyes, de méhek által összehordott édes nedû legyen. 

Hozzávalók 4-6 személyre:

4 db egész csirkecomb

10 dkg aszalt füge
10 dkg datolya
1,5 dl portói bor
1 nagy evõkanál garam masala ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2012/01/fu...

sponsored links

Keres?s