FÛSZERES SZÕTT KENYÉR
sponsored links
Ma bográcsban készült az ebéd, finom Marhagulyás... Egy ilyen tartalmas leves mellé nem is kell más, csak egy finom, ropogós házi kenyér. Én bedagasztottam a tésztát, a sütõ megkelesztette, a lánykám megszõtte, az én Jancsim pedig megette. No, nem egyedül, segítettünk neki mi is... Néhol ugyan hibás a "szálirány", de sebaj, így legalább rusztikusabb lett egy kissé. Egyébként hasonló, mint a régebben elhíresült, "Lábtörlõm".... Hogy egy kicsit megfûszerezzem a kenyeret, sakktábla szerûen szórtam meg pirospaprikával, mákkal, szárított petrezselyemmel és szezámmaggal... Igazán jó kísérõje volt a bográcsos gulyáslevesnek... Persze nem feltétlen szükséges szövögetni a tésztát, egyben is ugyan olyan finom lesz...
Hozzávalók: 30 dkg finom liszt, 60 dkg kenyér keverék liszt, 2 dl víz, 1.5 dl tej, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál tejpor, 1-1 kávéskanál só és cukor, 3 dkg élesztõ. Olaj a lekenéshez, valamint ...