FÛSZERES PULYKA-NYÁRSAK LILAHAGYMÁVAL
sponsored links
/SPIEDINI DI TACCHINO SPEZIATO CON CIPOLLE ROSSE/
............... hányszor ettem már ezt az ételt a sarki kis étteremben, ahol lakunk..
persze itthon meg soha nem sütöttem meg.. az éttermi recept az alábbi száritott
fûszereket használja a pácoláshoz: római kömény, gyömbér, koriander. Ezek
hiányában kénytelen voltam egy grill fûszerkeveréket használni, és mivel
csirkemell sétált velem szemben az üzletben, ezért felcseréltem a pulykamellel :)
Hozzávalók:
pulykamell
kis lilahagyma fejek
fent megadott fûszerek
1 citrom
baby spenót (köret)
olivaolaj, só, bors
A pulykamellet kis kockákra vágjuk, és egy üvegtálba tesszük.
Hozzáadjuk a fûszerek 2/3-át, sózzuk, borsozzuk, a citromlével és
kevés olivaolajjal átforgatjuk. Fóliával letakarjuk, és a hûtõszekrénybe
tesszük 1 órahosszára.
A hagymákat megtisztitjuk, elõbb félbe, majd negyedekre vágjuk.
Egy tányérba tesszük, hozzáadjuk a maradék fûszereket, sózzuk,
borsozzuk, kevés olivaolajjal meglocsoljuk.
Beáztatjuk a nyárs pálcikákat hideg vizbe (hogy sütés közben ne
égjenek meg).
Ezek után a húst és a hagymát nyársra fûzzük, húzzuk, és vagy
bordázott öntöttvas serpenyõben, vagy szabad tûzön grill
sütõn, esetleg 200 fokosra elõmelegitett sütõben készre sütjük.
A baby spenótot megmossuk, leitatjuk, és tányérokra halmozzuk.
Sózzuk, és olivaolajjal meglocsoljuk.
A kész, megsült hagymás pulykanyársakat meg melegen a
salátával tálaljuk. Meghinthetjük friss petrezselyemmel.
............... hányszor ettem már ezt az ételt a sarki kis étteremben, ahol lakunk..
persze itthon meg soha nem sütöttem meg.. az éttermi recept az alábbi száritott
fûszereket használja a pácoláshoz: római kömény, gyömbér, koriander. Ezek
hiányában kénytelen voltam egy grill fûszerkeveréket használni, és mivel
csirkemell sétált velem szemben az üzletben, ezért felcseréltem a pulykamellel :)
Hozzávalók:
pulykamell
kis lilahagyma fejek
fent megadott fûszerek
1 citrom
baby spenót (köret)
olivaolaj, só, bors
A pulykamellet kis kockákra vágjuk, és egy üvegtálba tesszük.
Hozzáadjuk a fûszerek 2/3-át, sózzuk, borsozzuk, a citromlével és
kevés olivaolajjal átforgatjuk. Fóliával letakarjuk, és a hûtõszekrénybe
tesszük 1 órahosszára.
A hagymákat megtisztitjuk, elõbb félbe, majd negyedekre vágjuk.
Egy tányérba tesszük, hozzáadjuk a maradék fûszereket, sózzuk,
borsozzuk, kevés olivaolajjal meglocsoljuk.
Beáztatjuk a nyárs pálcikákat hideg vizbe (hogy sütés közben ne
égjenek meg).
Ezek után a húst és a hagymát nyársra fûzzük, húzzuk, és vagy
bordázott öntöttvas serpenyõben, vagy szabad tûzön grill
sütõn, esetleg 200 fokosra elõmelegitett sütõben készre sütjük.
A baby spenótot megmossuk, leitatjuk, és tányérokra halmozzuk.
Sózzuk, és olivaolajjal meglocsoljuk.
A kész, megsült hagymás pulykanyársakat meg melegen a
salátával tálaljuk. Meghinthetjük friss petrezselyemmel.