FÛSZERES PISZTÁCIÁS KEKSZ BACON-NEL

2011-04-30

sponsored links









Szép hétvégét Mindenkinek!:-)
Nálunk már kisült az alábbi rágcsálnivaló, az elsõ kávé/tea mellé:-)
Tegnap este begyúrtam és reggel már erre ébredt a Család, szép reggelünk van, na....:-)))

Na ez az a keksz, ami mindenkinek ízlik, akár sós, akár édes kekszet szeret!
Amolyan határeset... sós is és édes is.
Lehet persze eltolni az arányokat, és akkor kimondottan az egyik íz érvényesül, de minek, mikor így olyan finom?!:-)
Maradék tojásfehérje felhasználáshoz (mondjuk a sok kalácssütés után) kíváló!
Nekem azonban bacon nem volt itthon, így levegõn szárított ciprusi fûszeres sonkával készítettem.
Ha valaki nagyon szereti fûszeresen, akkor tegyen kicsit több oreganót vagy kakukkfüvet bele.

FÛSZERES PISZTÁCIÁS KEKSZ BACON-NEL


27-30 db

5 dkg bacon
12 dkg vaj
6 dkg cukor
5 dkg tojásfehérje (ez kb 2-3 tojásé, mérettõl függõen, de ha csak 4 dkg, az sem gond!)
20 dkg liszt
1/2 tk oreganó vagy kakukkfû
5 dkg pisztácia aprítva

A bacon-t ropogósra sütjk, konyhai törlõpapíron leitatjuk, felaprítjuk.
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól összekeverjük.
Belekeverjük a lisztet és a kakukkfüvet, valamint a pisztáciát és jól összegyúrjuk.
Egy rudat formázunk belõle, mûanyag fóliába csomagoljuk és minimum 2 órára, de inkább 1 éjszakára behûtjük.
Másnap a sütõt 175 fokra elõmelegítjük és 2 tepsit sütõpapírral kibélelünk.
A tésztát kivesszük a hûtõbõl, és 5 mm vastagságúra szeleteljük.
A sütõpapírra tesszük és kb. 15 perc alatt készre sütjük õket, kapjanak egy kis színt azért.
Rácson kihûtjük, majd légmentesen záródó dobozban 1 hétig is eltarthatjuk.


Folytats a blogon ... latsiakonyhaja.blogspot.com/2011/04/f...

sponsored links

Keres?s