FÛSZER-PESZTÓS TÉSZTASALÁTA MOZZARELLÁVAL ÉS ASZALT PARADICSOMMAL
sponsored links
/INSALATA DI PASTA AL PESTO DI SPEZIE, MOZZARELLINE E POMODORI SECCHI/
Hozzavalok (4 szemelyre):
36 dkg rovid teszta (nalam "Festonati")
15-20 dkg apro mozzarella golyok
5-6 dkg aszalt paradicsom (olajtol lecsopogtetve)
10-10 szal friss rukola es friss bazsalikom
friss majoranna es kakukkfu
1 gerezd fokhagyma
5 dkg fenyomag (vagy dio, vagy mandula, vagy mogyoro)
olivaolaj, so
Apritogepbe tesszuk a friss fuszernovenyeket (majoranna, kakukkfu, rukola, bazsalikom),
a megtisztitott fokhagyma-gerezdet, fenyomagot, csipet sot, es keves olivaolajat hozzaadva
pepesre oroljuk. (ha kell, meg keves olivaolajjal higitjuk)
Az aszalt paradicsomot aprora vagjuk, a mozzarellat lecsepegtetjuk.
A tesztat sos forro vizben kifozzuk, leszurjuk, kisse hulni hagyjuk, egy uvegtalba
ontjuk. Hozzaadjuk a fuszeres pesztot, a vagott aszalt paradicsomot es a mozzarella
golyokat, ovatosan elkeverjuk.
Piritott fenyomaggal megszorva talaljuk. (akar langyosan, akar hidegen)
Hozzavalok (4 szemelyre):
36 dkg rovid teszta (nalam "Festonati")
15-20 dkg apro mozzarella golyok
5-6 dkg aszalt paradicsom (olajtol lecsopogtetve)
10-10 szal friss rukola es friss bazsalikom
friss majoranna es kakukkfu
1 gerezd fokhagyma
5 dkg fenyomag (vagy dio, vagy mandula, vagy mogyoro)
olivaolaj, so
Apritogepbe tesszuk a friss fuszernovenyeket (majoranna, kakukkfu, rukola, bazsalikom),
a megtisztitott fokhagyma-gerezdet, fenyomagot, csipet sot, es keves olivaolajat hozzaadva
pepesre oroljuk. (ha kell, meg keves olivaolajjal higitjuk)
Az aszalt paradicsomot aprora vagjuk, a mozzarellat lecsepegtetjuk.
A tesztat sos forro vizben kifozzuk, leszurjuk, kisse hulni hagyjuk, egy uvegtalba
ontjuk. Hozzaadjuk a fuszeres pesztot, a vagott aszalt paradicsomot es a mozzarella
golyokat, ovatosan elkeverjuk.
Piritott fenyomaggal megszorva talaljuk. (akar langyosan, akar hidegen)