FÕZÉS NÉLKÜLI ÕSZIBARACKRÉMLEVES CITROMMAL ÉS GYÖMBÉRREL
sponsored links
fõzés nélküli õszibarackkrémleves citrommal és gyömbérrel |
Ebben a hõségben olyan messzire elkerülöm a konyhát, amennyire csak lehet, a fenének sincs kedve fõzõcskézni. Ezért roppant egyszerû háztartást vezetek, dinnye, limonádé, hideg krémlevesek és paradicsomsaláták.
Ezzel a levessel nem igazán lehet hibázni. Aki szereti az õszibarackot, imádni fogja és a fõ elõnye a finomsága mellet az, hogy 2 perc az elkészítése.
Hozzávalók
1,2 kg ízletes õszibarack
2 evõkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
1 kisebb citrom leve
1 dl gyömbérszirup v. 1/2 cm friss gyömbér
2, 5 dl hideg víz
1 dl habtejszín vagy kókusztejszín
Elkészítés
Húzd le a barack héját, vedd ki a magokat és kockázd a gyümölcsöt a turmixgépbe. Adjál hozzá cukrot, facsard bele a citromlevet, ízesítsd még friss reszelt gyömbérrel vagy házi gyömbérsziruppal és alaposan mixeld össze. Öntsd bele a kevéske tejszínt és a hideg vizet és megint mixeld össze. Kóstold meg, ha cukor vagy citrom kell még bele akkor pótold. Ez a barack minõségétõl függ.
A tejszínbõl nem kell sok, mert csak az a cél, hogy kicsit krémesebbé tegye a levest.
Alaposan lehûtve, friss barackdarabokkal tálald.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog